Medicinski mantili, lekarske bluze i pantalone za studente medicine i stomatologije

Medicinski mantili za srednjoškolce i studente

Već 20 godina imamo odličnu saradnju sa doktorima i studentima Medicinskog fakulteta, Stomatološkog fakulteta i Faramceutskog fakulteta. Veliki broj učenika srednjih medicinskih škola na praktičnoj nastavi nosi naše uniforme. Najjeftinije medicinske uniforme u Srbiji..

Meidicinske pantalone Beograd

Prosecan pacijent u Srbiji, ne računajući lečene u bolnicama, popio je za prvih osam meseci ove godine 16,2 kutije lekova i potrošio iz zdravstvenog fonda 6.171 dinar za terapiju!
Lekari su, izgleda, dobar deo radnog vremena potrošili na popunjavanje recepata - ispisali su ih čak 39,15 miliona, a na osnovu njih apotekari su izdali 57,6 miliona kutija lekova!
Veliki  broj modela. Krojevi po Vašim merama.
Najpovoljniji u Srbiji. Isporuka na kućnu adresu.
Već 15 godina Uniforme Katić su lideri na tržištu medicinskih uniformi.
- Lekove o trošku osiguranja podizalo je 3,57 miliona ljudi, a njihova terapija je koštala 21,64 milijarde dinara - kaže Vladan Ignjatović, pomoćnik direktora Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje. - Od toga je 18,5 milijardi platio RZZO. Kroz fiksnu participaciju od 50 dinara po kutiji leka osiguranici su dali 1,2 milijarde, a za procentualno učešće u ceni lekova čije izdavanje fond delimično finansira plaćeno je 1,9 milijardi dinara.
Prema potrošnji lekova reklo bi se da stanovnici Srbije, bilo da ih boli srce ili duša, bilo da ih steže reuma i muče poremećaji metabolizma, a naročito kada im se istanje živci, rado posežu za lekovima. Ni lekari ne kriju da su pacijenti razočarani ako iz ordinacije izađu bez bar jednog recepta, čak i ako ih muči samo laka prehlada.
Svaki od 3,57 miliona pacijenata koji su od januara do septembra podizali lekove o trošku osiguranja, u proseku je imao 10,9 recepata, najviše za razne kardiovaskularne bolesti.
- Samo za ovu grupu lekova na 17 miliona recepata i za 25 miliona kutija lekova potrošeno je osam milijardi dinara - objašnjava Vladan Ignjatović. - Upravo ova, C grupa na pozitivnoj listi lekova, prva je i po broju izdatih pakovanja lekova i po potrošnji novca. Na drugom mestu po broju podignutih lekova, a na trećoj po troškovima, jeste N grupa, za koju je izdato 6,5 miliona recepata i potrošeno 2,7 milijardi dinara. U ovoj grupi su lekovi za smirenje: bensedin, bromazepam, dijazepam i drugi sedativi, ali i razni lekovi za bolesti centralnog nervnog sistema.
Na trećem mestu po receptima, a na drugom po potrošnji novca iz zdravstvene kase, nalaze se lekovi za digestivni sistem i metabolizam. Za njih je ispisano četiri miliona recepata, a ova, A grupa lekova na pozitivnoj listi, koštala je 3,2 milijarde dinara. Najveći deo tog novca potrošen je za insuline.
- Lekovi koji se troše u bolnicama su na posebnoj listi - objašnjava Ignjatović. - Na njih se godišnje troši više od 17 milijardi dinara. U tu sumu nisu uračunati troškovi za citostatike na posebnom režimu izdavanja, na koje odlazi oko 2,5 milijardi dinara.