Medicinski mantili, lekarske bluze i pantalone za studente medicine i stomatologije

Medicinski mantili za srednjoškolce i studente

Već 20 godina imamo odličnu saradnju sa doktorima i studentima Medicinskog fakulteta, Stomatološkog fakulteta i Faramceutskog fakulteta. Veliki broj učenika srednjih medicinskih škola na praktičnoj nastavi nosi naše uniforme. Najjeftinije medicinske uniforme u Srbiji..

Mantili za studente farmacije - najjeftiniji u Beogradu

Upozorenja pojedinih farmaceuta, koja su u avgustu plašila pacijente, da bi početkom jeseni moglo da dođe do nestašice lekova, nisu se, bar zasad, obistinila. U rafovima nedostaje po neki lek, ali i u državnim, i u privatnim apotekama kažu da ozbiljnijih nestašica nema. Ako je neki preparat trenutno deficitaran - ima zamena.
Medicinski mantili od holadnskog kepera. Garancija kvaliteta i lakog odrzavanja. Uniforme Katic.
Za mnoge je to još jedan dokaz da su priče o mogućoj ozbiljnoj nestašici lekova, koje su uglavnom stizale iz privatnih apoteka, bile samo pokušaj pritiska na Vladu Srbije, da pozitivno odgovori na zahtev proizvođača lekova, podnet krajem juna. Oni traže da se cene lekova usklade sa rastom kursa evra, ali odgovor još nisu dobili. Sad se nezvanično čuje da bi do korekcije cene lekova moglo da dođe poslednje nedelje oktobra, ali se sa teriminima poskupljenja i ranije kalkulisalo.
Republicki zavod za zdravstveno osiguranje kupio je od dobavljača 13 citostatika kojih je bilo ponestalo u onkološkim centrima. - Dodatno je kupljeno 6.000 pakovanja citostatika sa C liste, koji su na posebnom režimu izdavanja - kaže Vladan Ignjatović iz RZZO. - Ta dodatna nabavka je koštala 400 miliona dinara. Prošle nedelje počele su isporuke bolnicama „kselode“ i „herceptina“ za terapiju raka dojke, “taksotere“ protiv raka pluća, „mabtere“ za lečenje tumora limfnih žlezda i drugih citostatika.
Ako nekih lekova možda i nema zbog niske cene, sa drugima je problem u proizvodnji. Takav je, recimo, slučaj sa nitroglicerinom. Zbog štrajka u „Srboleku“ nije bilo proizvodnje, pa se u privatnim apotekama nitroglicerin pojavljuje povremeno i na kašičicu, a u državnim još ima zaliha.
- Nitroglicerina ima u rafovima naših apoteka - kaže mr Milana Dučić, iz Apotekarske ustanove Beograd. - Nedostaje „baktrim“, ali imamo paralelu. Deficitaran je „eritromicin“ sirup za decu. Nema „karbapina“ za terapiju epilepsije, ali imamo „Galenikin“ lek. Vitaminske „viganol“ kapi, koje su povučene sa tržišta zbog kapaljke još nisu stigle, a nema ni „nistatin“ kapi. „Minirin“ sprej bi trebalo da stigne.
I farmaceuti iz Saveza privatnih apoteka kažu da su nestašice sporadične.