Medicinski mantili, lekarske bluze i pantalone za studente medicine i stomatologije

Medicinski mantili za srednjoškolce i studente

Već 20 godina imamo odličnu saradnju sa doktorima i studentima Medicinskog fakulteta, Stomatološkog fakulteta i Faramceutskog fakulteta. Veliki broj učenika srednjih medicinskih škola na praktičnoj nastavi nosi naše uniforme. Najjeftinije medicinske uniforme u Srbiji..

Fizioterapeutski tehničar - uniforma od uvoznog kepera

Jedno je od najtraženijih zanimanja u svakoj medicinskoj školi. Interesovanje je svake godine veliko, a za razliku od ostalih smerova, za ovaj se naročito zanimaju dečaci. Zato se, donekle, smatra muškim zanimanjem u pretežno ženskoj školi. Suština ovog zanimanja su osnove rehabilitacije i nega bolesnika. Uči se nega i rahabilitacija obolelih, povređenih i invalidnih lica (dece i odraslih) koji su potpuno ili delimično nepokretni. Prve dve godine ne razlikukuju se suštinski mnogo od ostalih smerova. Učenici vežbaju u školskom kabinetu negu bolesnika i savladavaju osnovne radnje vezane za rehabilitaciju. Opremljenost kabineta je prilično skromna, ali se u ovom periodu intenzivno radi na osavremenjavanju.
Radne uniforme za zdravstvene radnike - prodaja i isporuka. 
Poručena nova oprema stići će u toku ove školske godine. Praktična nastava se izvodi u Domu zdravlja, Vojnoj bolnici, na Klinici za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i protetiku i Institutu za kardiovaskularna i reumatska oboljenja "Radon". Na svim ovim mestima učenici uče i uvežbavaju veliki broj opštemedicinskih i fizikalnih procedura: upotrebu svetlosne energije, toplotne energije, hidroterapije, elektroterapije, magnetoterapije, ultrazvučne terapije, različitih masaža i vežbi (kineziterapije). Učenik koji se opredeli za ovaj smer mora da poseduje snagu, kondiciju i spretnost za obavljanje velikog broja manuelnih radnji prilikom masaža i važbi. Prethodno stečeno teorijsko znanje primenjuje upotrebom različite aparature koja je zastupljena na klinikama i sve savremenija. Ovo se naročito odnosi na veliki broj elektroaparata (naizmenične struje, ultrazvuka...). Ovaj posao je usko povezan i sa upotrebom lekovitog blata, parafina, radom u bazenima (različite hidroprocedure), saunama... Stručne predmete predaju lekari specijalisti fizijatri. Mogućnost zapošljavanja fizioterapeuta je velika: bolnice, domovi zdravlja, klinike, instituti, zavodi za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, prirodna lečilišta, saloni lepote, sportski klubovi.
Ciljevi i zadaci smera su:

* prijem i priprema bolesnika
* izrada plana tretmana na osnovu uputstava fizijatra, uzetih tekstova i funkcionih ispitivanja
* sprovođenje fizikalnih procedura i jednostavnijeg kinezi - tretmana
* sprovođenje mera zaštite zavisno od aparature koju koristi i vrste aplikovanog agensa
* provera ispravnosti aparata
* obuka u sprovođenju kinezi - tretmana u kućnim uslovima
* vođenje dokumentacije

Područje zapošljavanja - službe za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju u zdravstvenim, banjskim, klimatskim, rekreativnim i sportskim organizacijama.