Medicinski mantili, lekarske bluze i pantalone za studente medicine i stomatologije

Medicinski mantili za srednjoškolce i studente

Već 20 godina imamo odličnu saradnju sa doktorima i studentima Medicinskog fakulteta, Stomatološkog fakulteta i Faramceutskog fakulteta. Veliki broj učenika srednjih medicinskih škola na praktičnoj nastavi nosi naše uniforme. Najjeftinije medicinske uniforme u Srbiji..

Lekari upozoravaju na alergije

Pošto su temperature tokom zime varirale to znači da će ovogodišnji polen u vazduhu biti ranije, pre nego se i naviknemo da je zima gotova i pre nego što naš odbrambeni sistem reaguje.

Lekari širom sveta preporučuju da se posebno u ovom periodu povede računa o prevenciji alergijskih reakcija. U slučajevima gde vetar jako i brzo širi polen biljaka, najčešće ambrozije, lekari ljudima jednostavno preporučuju da ostanu u kućama. Najčešći fluid polena je između 5 i 10 sati ujutru pa se tada preporučuje nošenje šala preko nosa i usta ukoliko idete negde. Ako vam se pojavi alergijska reakcija na početku sezone, preporuke su da ne čekate, već da odmah odete kod lekara i što pre započnete terapiju kako biste izbegli komplikacije, jer kritičan period širenja polena traje i više od mesec dana.

Resenje: kopriva

kožu žari, alergiju leči.   Ishrana je takođe dobro oružje u borbi protiv polena. Međutim, ukoliko ste alergični na travu onda treba da izbegavate paradajz i breskve, jer oni često izazivaju slične simptome