Medicinski mantili, lekarske bluze i pantalone za studente medicine i stomatologije

Medicinski mantili za srednjoškolce i studente

Već 20 godina imamo odličnu saradnju sa doktorima i studentima Medicinskog fakulteta, Stomatološkog fakulteta i Faramceutskog fakulteta. Veliki broj učenika srednjih medicinskih škola na praktičnoj nastavi nosi naše uniforme. Najjeftinije medicinske uniforme u Srbiji..

Američki lekari i sistem zdravstvene zaštite

Studija u Sjedinjenim Američkim Državama je pokazala da 11% doktora proteklih godina nije svojim pacijentima govorilo istinu o njihovom zdravstvenom stanju, dok je 20% priznalo da, kada uoče da su pogrešili u dijagnozi, to prećutkuju pacijentu, strahujući da bi ovaj mogao da ih tuži. Trećina lekara koja je učestvovala u studiji, smatra da pacijentima ne bi trebalo prijaviti u slučaju greške. 
Medicinske uniforme Katić. Garancija kvaliteta i lakog održavanja. 062/34-99-23
Pojedini pacijenti ne dobijaju potpune i tačne informacije od svojih lekara - objavljeno je nedavno u časopisu specijalizovanom za zdravlje. Istraživanje je pokazalo da i lekari međusobno često imaju sukob mišljenja oko nekog slučaja. Međutim, psiholozi tvrde da iznošenje poluistina ili neistina pacijentu ne može da bude od pomoći. 
Više od polovine doktora izjavilo je da su prošle godine dijagnoze i prognoze predstavljali mnogo pozitivnije nego što je bilo realnih osnova za to. Ipak, psiholozi se slažu da nije uvek dobro reći potpunu istinu, ali to se odnosi isključivo na slučajeve kada postoji opravdana bojazan da će se pacijent uznemiriti i njegovo zdravlje znatno pogoršati zbog toga. 
Lekari, naročito kada je reč o teškim bolestima, prećutkuju istinu, bilo zbog toga što ni sami ne mogu da prognoziraju kada će i da li će uopšte pacijent ozdraviti, ili što članovi porodice to zahtevaju od njih. Međutim, zabrinjavajući je što to čine i kada strahuju da možda nisu adekvatno intervenisali u određenom slučaju i da mogu biti sankcionisani.
Studije pokazuju da lekari koji iskreno i sa dozom kajanja priznaju pacijentu da su načinili propuste u njegovom lečenju, ređe dobiju tužbu od oštećenog, nego oni koji uporno prećutkuju istinu, negiraju je i osorno se ponašaju iako su krivi.