Medicinski mantili, lekarske bluze i pantalone za studente medicine i stomatologije

Medicinski mantili za srednjoškolce i studente

Već 20 godina imamo odličnu saradnju sa doktorima i studentima Medicinskog fakulteta, Stomatološkog fakulteta i Faramceutskog fakulteta. Veliki broj učenika srednjih medicinskih škola na praktičnoj nastavi nosi naše uniforme. Najjeftinije medicinske uniforme u Srbiji..

Medicinske uniforme

Studentima specijalističkih ili doktorskih studija druge i treće godine, koji su stipendirani iz Republičke fondacije za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka, ukinute su stipendije, tako da nemaju mogućnost da upišu školsku 2010/2011. godinu, rečeno je danas na konferenciji za novinare.
Medicinske uniforme visokog kvaliteta. Povoljna cena i jeftina isporuka. Uniforme Katić
Vlada Srbije krajem oktobra prošle godine usvojila je odluku o formiranju kvota na postdiplomskim studijama, koja važi za studente koji su ove školske 2010/2011. godine prvi put upisali prvu godinu postdiplomskih studija.
Tako su stari stipendisti, koji već pohađaju doktorske ili specijalističke studije, ostali bez obećane školarine i bez mogućnosti da pređu na budžetsko finansiranje, budući da se odluka vlade ne može retroaktivno primeniti.
Oni trenutno nemaju prava da upišu 2010/2011. školsku godinu, da redovno pohađaju nastavu i polažu ispite, jer nemaju finansijsku podršku Fondacije.
"U konkursu Fondacije, svake godine je pored uslova koje smo morali da ispunimo kako bi stekli stipendiju - prosek ocena viši od devet, zabranu zasnivanja radnog odnosa, izradu naučnih radova, jasno stajala i odredba da su stipendisti oslobođeni naknade za postdiplomske studije", rekla je student doktorskih studija Univerziteta umetnosti Bojana Matejić.
Matejić je dodala da kada bi student jednom stekao pravo na stipendiranje, stipendija bi mu se iz godine u godinu obnavljala, ukoliko bi nastavio da ispunjava navedene uslove.
"Po novoj odluci, ostali smo bez obećane školarine i bez finansijske podrške Fondacije, pa nemamo pravo da upišemo 2010/ 2011. godinu", dodala je Matejić.
Na konferenciji je rečeno da su iz Fondacije stizali predlozi da se studenti obrate fakultetima za finansijsku podršku, ali, kako je rečeno, šanse da im fakulteti obezbede školarinu su minimalne.
Republička fondacija za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka osnovana je 1987. godine sa ciljem da podrži najuspešnije studente u Srbiji odgovarajućim stipendijama, kako bi se sprečilo "odlivanje" najkvalitetnijih mladih stručnjaka iz Srbije.
Pored mesečne naknade od 12.000 do 15. 000 dinara u zavisnosti od nivoa studija, stipendija je uključivala i refundaciju troškova školarine za studente postdiplomskih studija.

Lekarska bluza i pantalone

U Srbiji je formiran Nacionalni registar za lečenje plućne arterijske hipertenzije, koji sa 14 centara pokriva čitavu teritoriju Srbije, a u koji su uključeni kardiolozi i drugi specijalisti u cilju poboljšanja dijagnostike i lečenja obolelih od te teške bolesti.
Proizvodnja i prodaja lekarskih mantila i druge medicinske opreme. 16 godina uz lekare u Srbiji.
Plućna arterijska hipertenzija je teška, progresivna bolest koja najčešće pogađa mlade ljude i, nažalost, se često kasno prepozna.
"Nacionalni registar će nam pomoći da se pruži adekvatna i bolja terapija onim bolesnicima kojima je ona najviše potrebna, a to su, nažalost, često vrlo mlade osobe", kazao je jedan od inicijatora osnivanja registra doktor Arsen Ristić.
On je ukazao da problem predstavljaju lekovi kojima se ova bolest leči jer su veoma skupi, tako da je selekcija bolesnika ono što je neophodno u svim zdravstvenim sistemima.
Nacionalni registar je inicirao formiranje jedne posebne komisije pri Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje.
Decenijama je ova bolest bila zanemarena ali su u poslednje vreme u kliničku praksu uvedeni novi lekovi i kompleksne hirurške procedure koji mogu da značajno smanje tegobe bolesnika i poprave prognozu.
Ristić je istakao da je poslednjih godina u svetu uvedeno više terapijskih principa koji deluju veoma dobro i koji, pored lekova, treba da se uvedu i u našoj zemlji.
Eksperti Nacionalnog registra treba da podignu stručnu i društvenu svest o ovom teškom oboljenju, da poboljšaju edukaciju lekara i obezbede originalne kliničke podatke u našoj sredini.
KCS, kao vodeća zdravstvena ustanova u Srbiji, u saradnji sa Republičkim zavodom za zdravstveno osiguranje će nastojati da se bolje i efikasnije planiraju sredstva za lekove i intervencije u ovoj oblasti.

Šivenje zdravstvenih uniformi Beograd


U Srbiji, u ovom trenutku, dve hiljade mladih lekara opše prakse čeka posao a, istovremeno, zdravstvenim ustanovama nedostaju anesteziolozi, radiolozi i kardihirurzi.
Anesteziolozi već dugo upozoravaju da ih nema dovoljno i da će, ukoliko se nešto ne promeni, manjak kadra biti sve veći problem.
Proizvodnja i prodaja: medicinske uniforme po Vašim merama. Visok kvalitet izrade i garancija kvaliteta. 16 godina tradicije.
Medicinski fakulteti, i pored sugestije Ministarstva zdravlja da im ne treba više lekara, svake godine upisuju sve više studenata.
Školovanje je biznis, te sada imamo višak lekara opšte prakse, a manjak specijalizanata.
Odgovor Ministarstva zdravlja je izmena i dopuna Zakona o zdravstvenoj zaštiti koje podrazumevaju skraćenje specijalističkog usavršavanja u oblastima koje su te godine deficitarne.
A do realizacije svakome sa pasošem i diplomom otvoren je put ka inostranstvu, dok će u Srbiji neke sale verovatno će biti zatvorene - usled manjka kadrova.