Medicinski mantili, lekarske bluze i pantalone za studente medicine i stomatologije

Medicinski mantili za srednjoškolce i studente

Već 20 godina imamo odličnu saradnju sa doktorima i studentima Medicinskog fakulteta, Stomatološkog fakulteta i Faramceutskog fakulteta. Veliki broj učenika srednjih medicinskih škola na praktičnoj nastavi nosi naše uniforme. Najjeftinije medicinske uniforme u Srbiji..

Lekarska bluza i pantalone

U Srbiji je formiran Nacionalni registar za lečenje plućne arterijske hipertenzije, koji sa 14 centara pokriva čitavu teritoriju Srbije, a u koji su uključeni kardiolozi i drugi specijalisti u cilju poboljšanja dijagnostike i lečenja obolelih od te teške bolesti.
Proizvodnja i prodaja lekarskih mantila i druge medicinske opreme. 16 godina uz lekare u Srbiji.
Plućna arterijska hipertenzija je teška, progresivna bolest koja najčešće pogađa mlade ljude i, nažalost, se često kasno prepozna.
"Nacionalni registar će nam pomoći da se pruži adekvatna i bolja terapija onim bolesnicima kojima je ona najviše potrebna, a to su, nažalost, često vrlo mlade osobe", kazao je jedan od inicijatora osnivanja registra doktor Arsen Ristić.
On je ukazao da problem predstavljaju lekovi kojima se ova bolest leči jer su veoma skupi, tako da je selekcija bolesnika ono što je neophodno u svim zdravstvenim sistemima.
Nacionalni registar je inicirao formiranje jedne posebne komisije pri Republičkom zavodu za zdravstveno osiguranje.
Decenijama je ova bolest bila zanemarena ali su u poslednje vreme u kliničku praksu uvedeni novi lekovi i kompleksne hirurške procedure koji mogu da značajno smanje tegobe bolesnika i poprave prognozu.
Ristić je istakao da je poslednjih godina u svetu uvedeno više terapijskih principa koji deluju veoma dobro i koji, pored lekova, treba da se uvedu i u našoj zemlji.
Eksperti Nacionalnog registra treba da podignu stručnu i društvenu svest o ovom teškom oboljenju, da poboljšaju edukaciju lekara i obezbede originalne kliničke podatke u našoj sredini.
KCS, kao vodeća zdravstvena ustanova u Srbiji, u saradnji sa Republičkim zavodom za zdravstveno osiguranje će nastojati da se bolje i efikasnije planiraju sredstva za lekove i intervencije u ovoj oblasti.